Find anderledes kæledyr til salg på dyreportal.dk

Dreng og skildpadde
Find anderledes kæledyr til salg på dyreportal.dk
Henrik Andersen
-
11/05/2022
-

Der findes rigtigt mange gode grunde til at anskaffe sig et kæledyr. Mange mennesker verden over har nemlig stor fornøjelse af at have dyr i hjemmet og ser dem mere eller mindre som et familiemedlem som de elsker meget højt.

Nogle mennesker elsker hunde, andre har katte, kaniner eller heste. Men nogle mennesker har også en forkærlighed for andre typer kæledyr. Her i artiklen kan du læse mere om de mere anderledes kæledyr.

Når der menes anderledes kæledyr, så kan det dække over mange dyrearter. Det kan blandt andet være mere eksotiske kæledyr f.eks. Hvis du er en af dem som leder efter denne type dyr, så kan du med fordel tjekke dyreportal.dk, hvor der findes et stort udvalg.

Krybdyr

Der er mange danskere som holder meget af krybdyr. Nogle mennesker ville aldrig tænke på at have krybdyr derhjemme, men for nogle er dette altså en passion. Krybdyr som kæledyr dækker over flere dyrearter. Inden denne kategori kan det eksempelvis være slanger.

I Danmark er der nogle udvalgte arter indenfor slanger, som er tilladte at have. Det er derfor vigtigt lig at læse op på disse, hvis du overvejer denne type krybdyr som dit næste kæledyr derhjemme.

Skildpadder

Er du vild med skildpadder, så er det måske det næste kæledyr du skal kigge efter. Skildpadder er utroligt familievenlige, men man skal dog lige vær opmærksom på at de altså kan leve en hel del år, så det er ikke en midlertidig løsning. Skildpadder er dog et anderledes kæledyr som er værd at overveje.

Edderkopper

Det er ikke for de sarte sjæle at have edderkopper derhjemme, men for andre er det vildt spændende. Edderkopper kan man også have som kæledyr, og her menes der taranteller. Denne type edderkop er faktisk nem at passe og kræver ikke meget

Fugle

Fugle kan også være alle tiders kæledyr at have derhjemme. De kan være særdeles underholdende og rigtigt hyggelige. F.eks. kan du få en papegøje. Her er det bare vigtigt at du er opmærksom på at de har en gennemsnitlig levealder på 50 år. Og det var altså 50 år plus mange flere i nogle tilfælde.

Dog er de fantastiske fugle, men de kræver altså dit selskab og man kan vel godt sige at det er en livspartner du har dig der.

En anden type fugl der kan være værd at overveje som kæledyr er undulater eller kanariefugle, som egner sig godt til hjemmet. Dog skal du lige være obs på om du bør anskaffe flere for fuglens skyld.

Tiltræk vilde dyr til din egen have

Er du vild med dyr, så kan du også gøre meget for at tiltrække dyr til din egen have. Det kan f.eks. være fugle, insekter eller lidt større dyr som f.eks. pindsvin.

Du kan selvfølgelig ikke kæle med vilde dyr, men du kan nyde at kigge på dem og at f.eks. pindsvin er nyttedyr som f.eks. kan holde bestanden af dræbersnegle nede i din have – særligt hvis du giver dem gode leveforhold i din have med f.eks. et pindsvinehus.

Husk at tjekke reglerne

Det er meget vigtigt at tjekke, hvad reglerne er for de forskellige dyrearter som du måske overvejer som kæledyr. Der er nogle helt generelle regler for mange af disse og nogle dyrearter er ganske ikke tilladt i Danmark. Så vær sikker på, at du har tjek på dette inden du køber et nyt og anderledes kæledyr.

Husk også at sætte dig ind i, hvordan du passer de forskellige dyr. På nettet, kan du finde masser af relevant info om de forskellige dyrearter.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!